top of page

Coaching en 
begeleiding 
met paarden

17.jpg
Some horses.jpg

Geen woorden maar paarden...

 

 

Paarden hebben van jongs af aan een belangrijke rol in mijn leven gespeeld.

Mijn hele jeugd heb ik trouw op de manege doorgebracht.

Toch heb ik steeds aangevoeld dat er voor mij iets niet “klopte” in de manier waarop ik leerde met hen om te gaan. Zo zat ik liever bij mijn eigen paard in de stal of tussen de kudde paarden op de weide, dan op hun rug les te volgen.

 

Ik hield van het contact en van het samen-zijn.

 

Maar ik heb hun wijsheid pas echt mogen ervaren na mijn 2de scheiding.

Toen was ik reeds volop aan het coachen met hen.

Terwijl ik ook met mezelf in de knoop lag over hoe mijn leven er zou moeten uit zien, kreeg ik steeds meer en duidelijkere signalen en boodschappen van de kudde die me op dat moment vergezelde. Beau, Sterre, SeeStar en Nana lieten me zien hoe het is om onvoorwaardelijk graag te zien, wat er nodig is om te vergeven en los te laten en hoe je samenwerkt.

En geloof me, er waren vele momenten dat hun boodschap hard bij me binnen kwam. Ze daagden me uit en lieten weinig ruimte voor reacties van uit mijn ego.

Door me uit te dagen in persoonlijke stukken zorgden ze er mee voor dat ik mijn eigen blokkades en schaduwkanten onder ogen wilde zien, me er ging in verdiepen en ze niet alleen kon transformeren in mijn privé leven maar ook in mijn professioneel leven. Zij maakten van mij een betere coach, trainer en therapeut.

 

Dus ja, ik heb heel wat geleerd uit het omgaan met paarden.

Je hoeft zelf niet face-to-face met hen aan de slag te gaan om hun wijsheid te ervaren.

Vooral over communicatie, (persoonlijk en natuurlijk) leiderschap, familie-en relatiesystemen kunnen we veel van hen leren.

In het contact met een vrij lopend paard zal hij jou feedback geven over jouw eigen lichaamstaal en jouw (onzichtbare) patronen en dynamieken.

Om die reden en nog veel meer is een sessie waar paarden bij betrokken worden zeer waardevol, verhelderend, confronterend, doeltreffend en tegelijkertijd zeer helend.

De afgelopen jaren heb ik heel wat mensen mogen coachen en begeleiden met de ondersteuning van paarden. 

Het was (en is) zo krachtig en levensveranderend dat ik besloten heb om die kennis door te geven.

 

Als transformatie- en bewustzijnsexpert train en begeleid ik coaches en therapeuten om de nodige tools en know-how te ontwikkelen om professioneel en diepgaand hun eigen cliënten te begeleiden in hun groeiproces.

 

Met heel mijn hart en expertise.

bottom of page